Menu
Maak een afspraak
Coachaanbod voor werkgevers

Spoor 2 re-integratie: aan de slag met uw medewerker

"Hard work beats talent, when talent doesn't work hard!" Tim Notke

Re-integratie Spoor 2

Re-integratie Spoor 2 wil zeggen dat de Wet verbetering Poortwachter (sinds 1 april 2002) werknemers behulpzaam is met re-integratie bij hun langdurig ziekteverzuim. De werkgever gaat samen met werknemer ervoor zorgen dat de werknemer weer binnen afzienbare tijd aan het werk komt. Beide partijen zijn volgens de Wet Verbetering Poortwachter verplicht aan re-integratie mee te werken. Tijdens de re-integratie houdt de werkgever contact met de werknemer. Samen doorlopen we de stappen Volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Zodra de werknemer weer 100% aan het werk is, stopt de re-integratie.

Herplaatsing binnen uw eigen organisatie - Spoor 1

Normaliter zal in eerste instantie gekeken worden of de werknemer binnen de organisatie herplaatst kan worden. Is herplaatsing niet mogelijk - dan kun je voor deze medewerker op zoek naar mogelijkheden buiten je organisatie en Spoor 2 starten. Je kunt Spoor 2 zelf doen of een re-integratiebureau inschakelen. Het is mogelijk het Spoor 1 en 2 naast elkaar te laten lopen.

Het Spoor 2 traject bij ReadytoGo

Wij begeleiden en onderzoeken samen met de medewerker nieuwe kansen naar fysiek en mentaal toegankelijke functies. Het is van belang dat spoor 2 op tijd wordt ingezet.

Met een plan van aanpak oriënteert de medewerker zich op een persoonlijk- en zoekprofiel om hiermee aansluitend de arbeidsmarktcampagne mee op te zetten om aan de slag te gaan met sollicitaties. Ready to Go beschikt over een bedrijvennetwerk en blijft na beëindiging van het traject als sparringpartner beschikbaar.

Wil je meer weten over de aanpak van ReadytoGo Spoor 2 re-integratie: aan de slag met uw medewerker , neem gerust contact op.

Toe aan advies?
U bent welkom voor een persoonlijke kennismaking.
Maak een afspraak of bel ons op.

Nelly de Kinkelder