Menu
Maak een afspraak
Blog

Back to Work

Werkend?

De vakantietijd loopt zo’n beetje op zijn eind. Voor veel mensen begint het normale leven weer op gang te komen. Voor werkenden is het opstarten altijd weer even “een dingetje”. Je wilt toch graag het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden.

Hoe doe je dit?

Hieronder heb ik een zevental tips die mij altijd helpen om weer langzamerhand aan het werkzame leven te wennen:

 1. Houd het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast door samen met jouw collega’s de wederzijdse belevenissen en avonturen te delen.
 2. Als je in een zonnig land op vakantie bent geweest ga dan zo vaak mogelijk naar buiten, sluit je ogen en waan je even weg op jouw vakantiebestemming en geniet. (Als tenminste de zon schijnt - anders binnen bij de kachel…)
 3. Zorg ervoor dat je werkplek weer aangenaam aanvoelt.
 4. Begin bij het begin met de prioriteiten. Vraag aan je collega’s of er nog hot-items zijn die spelen.
 5. En natuurlijk jouw mailbox nakijken. Begin met de meest recente mails en werk vervolgens door naar oudere berichten. Vergeet niet jouw afwezigheids-assistent uit te schakelen.
 6. Als je op vakantie nieuwe plannen of voornemens hebt gemaakt, zet deze nu om in concrete acties.
 7. Neem niet meteen te veel hooi op je vork. Je bent nu dan wel uitgerust, geef niet te veel van je energie in één keer weg, anders ben je zo wéér aan vakantie toe…houd de balans.

Ik kan me zo voorstellen dat het heel moeilijk is om de draad weer op te pakken na een toptijd op jouw vakantiebestemming. Lukt het je niet alleen, dan kun je altijd een coach inschakelen.
Gratis-adviesgesprek.png

Werkzoekend?

De vakantietijd loopt zo’n beetje op zijn eind. Voor veel mensen begint het normale leven weer op gang te komen. Voor werkzoekenden is het zonder baan ook weer opstarten altijd weer even een nieuw ritme vinden. Je wilt aan de ene kant het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden en aan de andere kant heb je ook de druk van solliciteren.

Hoe ga je hier mee om?

 1. Hieronder heb ik een zevental tips die je kunnen helpen om weer langzamerhand de draad op te pakken:
 2. Houd het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast door samen met jouw familie en vrienden, buren, sportclubvrienden en kennissen wederzijdse belevenissen en avonturen te delen.
 3. Als je in een zonnig land op vakantie bent geweest ga dan zo veel mogelijk naar buiten, sluit je ogen en waan je even weg op jouw vakantiebestemming en geniet. Visualiseer dat je jouw droombaan gevonden hebt en zie en ervaar alle details van organisatie, collega’s, functie en het genot van jouw salaris op de bank. (Als tenminste de zon schijnt - anders binnen bij de kachel…)
 4. Zorg ervoor dat je thuisplek weer aangenaam en vertrouwd aanvoelt.
 5. Begin bij het begin. Breng opnieuw structuur aan in de dag en de week. Een baan zoeken is nagenoeg een dagtaak. Als je gestructureerd en consequent te werk gaat, ga je uiteindelijk jouw bestemming vinden.
 6. En natuurlijk .. jouw mailbox en post nakijken. Begin met de meest recente mails en post. Werk vanaf meest recent door naar oudere berichten. Onderneem direct actie bij belangrijke items.
 7. Als je op vakantie nieuwe plannen of voornemens hebt gemaakt, zet deze nu om in concrete stappen.
 8. Neem niet meteen te veel hooi op je vork. Je bent nu dan wel uitgerust, geef toch niet te veel van je energie in één keer weg, anders ben je zo wéér aan vakantie toe…houd de balans. Dan kun je langer mee.

Ik kan me zo voorstellen dat het heel moeilijk is om de draad weer op te pakken na een toptijd op jouw vakantiebestemming. Lukt het je niet alleen, dan kun je altijd een coach inschakelen.
Gratis-adviesgesprek.png

Toe aan advies?
U bent welkom voor een persoonlijke kennismaking.
Maak een afspraak of bel ons op.

Nelly de Kinkelder