Menu
Maak een afspraak
Blog

De ene deur gaat dicht - de andere open

Out – placement – de ene deur gaat dicht en de andere open.

Werkgever

Als werkgever is het nooit fijn om van een medewerker afscheid te moeten nemen. Vóór het ontslag daadwerkelijk plaats vindt is er een korte of lange voorgeschiedenis geweest. Het kan zijn dat de functie wordt opgeheven of de organisatie bijv. naar het buitenland verhuist. Belangrijk voor beide partijen is dat dit afscheid op een respectvolle manier gebeurd.

De werkgever biedt de werknemer een out-placementtraject. Een dergelijk traject helpt en begeleidt de werknemer buiten zijn huidige organisatie te kijken naar andere mogelijkheden. Voor een dergelijk outplacementtraject kan de werkgever of werknemer een loopbaanprofessional inschakelen. Het doel is het vinden van een nieuwe passende functie elders, andere mogelijkheden te onderzoeken die leiden naar een geschikte (om-)scholing of zelfstandig ondernemerschap.

Werknemer

Voor de werknemer is een dreigend ontslag geen leuk vooruitzicht. Daar komt bij dat we leven in een tijd van voortdurende veranderingen, maatschappelijk, privé en economisch.

Veranderingen bezorgen hoe dan ook kopzorgen en onzekerheid. Waarbij ontslag & werkloosheid volgens een onderzoek van Thomas Holmes en Richard Rahe in een rij van 10, op nummer 8 staat. (Bron: Holmes, TH, Rahe, RH (1967) “The Social Readjustment Rating Scale” Journal of Psychosomatic Research)

Ieder gaat anders met veranderingen om en dus ook met een ontslag. Het outplacementtraject bij ReadytoGo staat bij aanvang stil bij dit baan-verlies.

en verder ...

Werkgever

Als werkgever heeft u gekozen voor een outplacementtraject voor uw medewerker. Elk outplacementtraject start allereerst met een kennismakingsgesprek met medewerker & coach. Een gezamenlijke klik is belangrijk voor een vruchtbare samenwerking en bevordert een positief resultaat.

Ieder traject bij ReadytoGo is maatwerk en op de juiste wijze afgestemd op uw medewerker. Cliënten ervaren onze manier van begeleiden als respectvol, transparant, open en ter zake kundig. Alle leeftijdscategorieën zijn welkom.

Werknemer

In grote lijnen behelst ons traject de volgende aspecten:

  • Omgaan met ontslag - verlies en transitie.
  • Het persoonsprofiel - wie ben ik, wat kan ik en welke zijn mijn kwaliteiten, loopbaanwaarden.
  • Het zoekprofiel – wat kan ik, wat heb ik in huis, wat wil ik, hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen.
  • De arbeidsmarktcampagne:
  • Arbeidsmarktcampagne 3.0
  • Aandacht voor personal branding
  • Hoe presenteer je jezelf in levende lijven, online, offline en schriftelijk
  • Ieder traject is maatwerk en kan worden omlijst met inspirerende werkvormen, creatief denksessies, brainstormen, praktijkopdrachten en reflectiemomenten
  • Jobhunten: de medewerker wordt betrokken bij ons bedrijvennetwerk deze omvat diverse branches en regio’s.
  • Naast onze begeleidings- en coachkwaliteiten spreken wij de taal van het bedrijfsleven en kunnen wij op adequate wijze (nieuwe) contacten leggen en met de medewerker oefenen in de praktijk.

Duur van het traject

De duur van een traject kan 3 maanden tot 1 jaar zijn. Na beëindiging van het traject is het mogelijk dat de medewerker indien nodig, alsnog terecht kan voor vragen en advies. De duur van de sessie is gemiddeld 1,5-2 uur met een frequentie van 1 x per 2 weken. De medewerker ontvangt huiswerkopdrachten teneinde actief met zijn of haar proces bezig te zijn en te blijven.

Transitievergoeding - van werk-naar-werk

Een transitievergoeding kan voor outplacement worden ingezet. Het voordeel is dat de medewerker over dit bedrag geen belasting over betaald hoeft te betalen. Ook is het goed om bij een gebeurtenis als ontslag jezelf eens goed af te vragen en te onderzoeken hoe je nou echt verder wilt. Waar ligt nu echt jouw kracht, kwaliteit, energie,werkgeluk, ambitie en toekomst?

Lees meer over een transitievergoeding bij onderstaande link.
Transitievergoeding van werk naar werk

Toe aan advies?
U bent welkom voor een persoonlijke kennismaking.
Maak een afspraak of bel ons op.

Nelly de Kinkelder