Menu
Maak een afspraak
Blog

Droombaan

Droombaan

De wereld om ons heen verandert snel. Niets staat stil. Hoe makkelijk leek het toen - een aantal jaren geleden - een omgeving die zekerheid bood en vertrouwen. De economie draaide goed, er was werk en als je niet werkte was er financiële achter vang.

Door de automatisering en het internet is er al werk verdwenen en vooral ook werkplekken. De automatisering ontwikkelt zich continue en zal in de toekomst nog meer doorzetten. Wij maken ons zorgen over de toekomst en over ons inkomen. De pensioenfondsen brengen geen rooskleurige berichten. Het was een fijne gedachte dat we dát in ieder geval nog hadden. Maar ook deze zekerheid taant.

Verhaal

Ik wil een verhaal over mij zelf vertellen. De reden dat ik dit wil delen, komt door een klein verhaaltje van Ben Tiggelaar uit zijn verzamelboek - De beste columns. Dit verhaaltje heeft mij inspireerd. Toen ik dit stuk las, zag ik – dit gaat ook over mij! Het heet “Droombaan”.

Economische crisis

Toen ik in 1982 van school kwam, (in de vorige eeuw - ha ha) was ik gediplomeerd Onderwijzeres en wilde dolgraag mijn eigen klas en als onderwijzeres werken. Ik heb over de 100 sollicitatiebrieven en cv’s geschreven. In die tijd was er helemáál géén werk. Er stonden zelfs geen vacatures in de krant. Ik ben nou niet de persoon die stil zit en af wacht tot mijn droombaan voorbij komt, dus ik solliciteerde, kreeg diverse banen, leuke en minder leuke en bleef ondertussen op basisscholen invallen.

Het bleef bij invallen

Ik wilde door met mijn leven - toekomst èn een vaste baan!
Eindelijk na diverse baantjes kreeg ik in 1986 mijn vaste baan – op een regionaal uitzendbureau in Noord-Brabant – niet in het onderwijs. Het werk als intercedent en later als vestigingsmanager, accountmanager, bleek mij goed af te gaan en daarbij was het een superleuke baan en organisatie. Toen ik na 7 jaar wegging door een verhuizing en doordat ik moeder was geworden (ik kon niet meer parttime werken als Vestigingsmanager), zei ik: Ik ga ooit voor mezelf een bureau beginnen!

Dit heb ik in 2010 werkelijkheid gemaakt. In de tussentijd ben ik blijven werken als arbeidsbemiddelaar, adviseur en coach, heb met opleidingen mijn carrière een hele andere wending en vorm gegeven, met als resultaat zelfstandig ondernemer met een eigen bureau voor loopbaancoaching – arbeidsbemiddeling - outplacement.

Ik heb door de overstap andere capaciteiten in mijzelf ontwikkeld en mijn ontwikkeling staat niet stil. Met vallen en opstaan, goede en slechte ervaringen heb ik veel geleerd.

Sommige mensen hebben het geluk dat ze direct een mooie baan vinden en dan ook nog eens in het vak waar ze voor geleerd hebben. Bij heel veel mensen en zoals ook bij mij, gaat deze vlieger niet op.

Zelf creëren

Een goede manier om jouw droombaan te bemachtigen is dan ook, door deze zelf te creëren.
“Door in je bestaande werkomgeving steeds meer taken en verantwoordelijkheden te verzamelen rond jouw persoonlijke talenten en vaardigheden.” (Volgens Ben Tiggelaar). Op de jouw-eigen-manier dus. “Stap voor stap elimineer je het werk dat beter bij anderen – dan bij jou past.” En langzamerhand vorm je jouw DROOMBAAN rond die bezigheden waar je wèl energie van krijgt …

Stap-voor-Stap

Met kleine stapjes kun je ook omhoog klimmen, net als een steenbok die ook langzaam maar zeker steeds verder omhoog klimt naar de top van de woeste berg.

Aanmelden

Quote:

“Vaak moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt” – Johan Cruijff

Toe aan advies?
U bent welkom voor een persoonlijke kennismaking.
Maak een afspraak of bel ons op.

Nelly de Kinkelder