Menu
Maak een afspraak
Blog

Hoe houd ik de regie over mijn eigen carrière? 5 tips!!

5 tips!

1. Hoe houd ik de regie over mijn carrière?

Dat arbeidsmarkt beweegt voortdurend. Dat er banen gaan en komen dat is niks nieuws, dit gaat al eeuwen zo. Het enige verschil met de huidige tijd is dat de snelheid waarmee het gaat enorm is gestegen. Tussen nu en 2020 gaan volgens een recent rapport van het World Economic Forum wereldwijd vijf miljoen banen verdwijnen, een ontwikkeling die m.n. door toenemende digitalisering, robotisering en automatisering tot stand gaat komen. Het is daarom zaak dicht bij jezelf te blijven en weet te hebben van jouw kennis, vaardigheden en competenties en hoe je jouw skills inzet om jouw inkomen te genereren?

2. Jezelf als marketinginstrument

Om jouw droombaan te bemachtigen zijn er meer elementen nodig dan alleen brief en cv. Belangrijk is om jouw zichtbaarheid te vergroten. Dat kan door jouw netwerk op de juiste manier in te zetten èn te onderhouden. Zoek naast je privénetwerk ook voor een professioneel netwerk. Zowel online als offline. Het gebruik van Social Media is hierbij een essentieel onderdeel. Werkgevers en recruiters bekijken jouw sollicitatie in een zeer kort tijdsbestek, zorg daarom voor overzicht en een frisse presentatie van jezelf.

3. Employability vergroten

Jouw talent is aangeboren en kun je verder ontwikkelen. Vergroot jouw employability door te investeren in jezelf. Alles wat je aandacht geeft, groeit: in dit geval groeit ook jouw marktwaarde! “Als je werk doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken.” Welk werk maakt jouw gelukkig en waar ben je goed in?! Dit is jouw enige houvast in onze hedendaagse turbulente rollercoaster.

4.Transitievergoeding

Als ontslagen werknemer is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk weer aan het werk komt. Hiervoor is o.a. de transitievergoeding in het leven geroepen. De transitievergoeding wordt betaald door de werkgever. Als je in aanmerking komt voor een transitievergoeding kun je deze uit laten keren. Interessanter is - deze transitievergoeding 1-op-1 door te investeren in jezelf en dit bedrag inzet voor Loopbaanbegeleiding. Je kunt zelf de coach kiezen.

5. A goal without a plan - is just a wish!

Bij ReadytoGo kunnen ze je haarfijn wegwijs maken de cruciale stappen te zetten om jouw koers te bepalen. Het GROW-model kan hier o.a. voor ingezet worden. G = Goal (wat wil je bereiken?) R = Reality (Hoe is jouw huidige situatie?) O = Options (Wat zijn jouw mogelijkheden?) W = Will (Motivatie en actie!). Hoe kom ik daar waar ik wil?

Toe aan advies?
U bent welkom voor een persoonlijke kennismaking.
Maak een afspraak of bel ons op.

Nelly de Kinkelder