Menu
Maak een afspraak
Blog

Hoe maak je jouw CV onweerstaanbaar

Inleiding
Een goed CV maken, is nog niet zo eenvoudig en is het ook nog wel nodig met alle mogelijkheden die het internet biedt met haar Social Media. Kijk bij voorbeeld eens naar de mogelijkheden die YouTube heeft met haar filmkanaal om een promotiefilm van jezelf te publiceren. De ontwikkelingen op dit gebied staan niet stil.

Wat is een CV
Curriculum Vitae betekent letterlijk levensloop en is een afspiegeling van jouw persoon. Vroeger was het CV meer een opsomming van opleiding, kennis en vaardigheden opgedaan bij voorgaande werkgevers.

Aan welke eisen moet een CV voldoen
Er zijn geen vaste regels voor hoe het CV eruit moet zien. Dat bepaal je eigenlijk zelf. Een afwijkend CV valt wel op, maar is niet per definitie een garantie dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Het toont wel lef. Een goed CV is een goede balans tussen vorm en inhoud en zegt iets over de persoon achter het CV.

Doel
Laten we eens kijken naar wat precies het doel is van het CV. Het doel van het CV is uiteindelijk die baan of die opdracht te krijgen. Het CV is de meest gebruikte en gevraagde manier om jezelf te presenteren bij potentiële werkgevers of opdrachtgevers. Het CV moet er zodanig uitzien dat de lezer wordt getriggerd en jij wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De interesse in jou is gewekt!

Voor veel mensen is een CV opstellen nog niet zo eenvoudig. Men vindt het vooral lastig zichzelf te verkopen, en dan ook nog eens op één of twee A4-tjes. Je begint vaak pas een CV op te stellen als het ècht nodig is. Bijv. je bent ontslagen of vindt je huidige baan niet meer zo interessant en denkt aan verandering. Dan is de noodzaak plotseling daar.

Hoe zet je jouw CV in
Jouw CV wordt in 6 seconden snel beoordeeld, dus zorg dat het CV overzichtelijk is en de informatie die de lezer zoekt snel te vinden is. Benoem daarom duidelijk de zaken die van belang zijn voor de functie waarop je solliciteert.
Vermeld naast opleiding en werkervaring ook iets over jezelf. Wat heb jij te bieden aan kwaliteit, bijzondere talenten, visie gecombineerd met wat je wilt bereiken. Dit vraagt duidelijk inzicht in jezelf. Zorg dat je deze informatie weet.

Stof tot nadenken

 • Hoe je jouw CV ook maakt, blijf dicht bij jezelf.
  Spreek altijd de waarheid, wees eerlijk over jouw arbeidsverleden en het “eventuele gat”
 • Doe jezelf niet mooier voor, blijf authentiek.
 • Je mag best persoonlijk zijn over zaken die jij belangrijk vindt. Vraag je wel af of dit past bij de toekomstvisie van de organisatie of opdrachtgever waar je gaat solliciteren.
 • Laat jezelf zien en zet een mooie, zakelijke, kleurenprofielfoto op jouw CV.
 • Vermeld van gedateerde functies minimale gegevens.
 • Het CV gaat in deze tijd samen met Social Media. Organisaties en opdrachtgevers kijken hier ook naar. Zorg dat jouw profiel op de Social Media er netjes en verzorgd uitziet. Wees bewust wat je er op plaatst en berokken jezelf hierin geen schade.
 • Social Media is het digitale netwerk, maar houdt jouw fysieke netwerk ook warm, laat jezelf zien en horen. Onderhoud zoveel mogelijk contacten die je in jouw netwerk hebt opgebouwd. Social Media kan hierin een grote steun en aanvulling zijn.
 • Gebruik jouw netwerk en zet deze in om jouw droombaan of droomopdracht te veroveren!!

ReadytoGo heeft een workshop over het CV ontwikkeld. Hierin worden, naast wat een CV is, praktische tips behandeld over de:

 • Do´s and don´ts
 • Hoe word je CV beoordeeld
 • De technische indeling
 • Voorbeeld CV´s

Workshop “Geen nee, tegen mijn CV!” (Hoe maak ik mijn CV onweerstaanbaar?)

Neem contact op - meld je aan en ontvang bericht, wanneer de volgende workshop staat gepland!

Aanmelden

Inspiratie

QUOTE van Coco Chanel
` Om vervangbaar te zijn, moet men altijd anders zijn!`

Toe aan advies?
U bent welkom voor een persoonlijke kennismaking.
Maak een afspraak of bel ons op.

Nelly de Kinkelder