Menu
Maak een afspraak
Blog

Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers

Herkent u dit?

U heeft het prima naar uw zin op uw werk: leuke collega's, werk waar u goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar u tevreden mee bent. Kortom een goed werkplek voor u!

U wordt wel een jaartje ouder en de veranderingen op het werk staan niet stil:

 • Hoe zal uw werk er over tien jaar uitzien???
 • Gaat u het redden uw werk tot uw AOW vol te houden???
 • Hoe houdt u het werk aangenaam???
 • Misschien zou u weleens wat anders willen, maar welke stappen zijn er dan nodig???

Lees verder voor een oplossing ...

Ontwikkeladvies voor Vijfenveertigplussers

Deelnemende beroepsgroepen

Het Ontwikkeladvies is beschikbaar voor u als u vijfenveertig jaar of ouder bent en u gemiddeld minimaal twaalf uur per week werkzaam bent in een van de volgende beroepsgroepen:

 • Administratief en secretarieel personeel, assistenten en managementassistenten
 • Cateringmedewerkers
 • Verkoopmedewerkers en medewerkers logistieke centra in de detailhandel
 • Gemeenteambtenaren, werkzaam in de domeinen burger- en publiekszaken
 • Buitengewoon opsporingsambtenaren, bedoeld in artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering, toezichthouders en handhavers
 • Schoonmakers
 • Ambulancepersoneel en meldkamerpersoneel ten behoeve van de ambulancedienst

Als u al werkloos bent, uw werk wegens ziekte niet meer kan doen of al een ontslag/reorganisatie regeling voor u van kracht is, kunt u niet deelnemen.

Vraagt u zich wel eens af hoe uw huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Kunt u uw huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat het werk dan nog wel? Hoe kunt u werken leuk houden? Zou u misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet u dan nemen?

Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Is een Ontwikkeladvies iets voor u?

Bent u vijfenveertig jaar of ouder en werkzaam in een van de deelnemende beroepsgroepen? Dan kunt u gebruik maken van het Ontwikkeladvies. U krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Tijdens een aantal gesprekken van in totaal minimaal vier uur, zullen uw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het Ontwikkeltraject zult u een bruikbaar Ontwikkelplan hebben opgesteld dat u meer zicht geeft over wat de toekomst voor u brengt. U zult een beter beeld hebben van wat u wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat u werkend uw AOW-leeftijd kan bereiken. Voor advies kunt u uiteraard ook altijd terecht bij uw huidige werkgever, vakbond of andere organisaties.

Mijn loopbaan - mijn regie!

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving

Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen u en de loopbaanadviseur. Uw werkgever wordt dus niet geïnformeerd over uw deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. U mag zelf weten of u dit later met uw leidinggevende bespreekt of niet.

Wat moet u doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?

U hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat u zelf een loopbaanadviseur zoekt die u een Ontwikkeladvies wil en mag geven. De aanvraag van de subsidie wordt door de loopbaanadviseur gedaan.

Hoe vindt u een geschikte loopbaanadviseur?

U kunt zelf bepalen van welke loopbaanadviseur u een Ontwikkeladvies krijgt. U kunt op www.noloc.nl of www.cminl.nl kijken voor een erkende loopbaanadviseur in uw buurt. Het is ook mogelijk om bij uw werkgever, uw vakbond, of in uw omgeving navraag te doen naar een geschikte loopbaanadviseur.
Gratis-adviesgesprek.png
Colofon Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid december 2017
Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl

Toe aan advies?
U bent welkom voor een persoonlijke kennismaking.
Maak een afspraak of bel ons op.

Nelly de Kinkelder