Menu
Maak een afspraak
Coachaanbod voor werknemers

Bij langdurig ziekteverzuim, als medewerker elders aan de slag

Wat is jouw situatie?

Door ziekte ben je (tijdelijk) niet in de gelegenheid om je werk uit te voeren. Om te voorkomen dat je lang thuiszit en ervoor te zorgen dat je jouw werkzaamheden weer (gedeeltelijk) kunt oppakken, wordt een re-integratie traject gestart.

Re-integratie 1e spoor

De Wet verbetering Poortwachter (sinds 1 april 2002) helpt werknemers bij hun re-integratie om te voorkomen dat ze onnodig lang ziek thuis zijn. De werknemer en werkgever zijn samen verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk komt. Zij zijn volgens deze Wet Verbetering Poortwachter beiden verplicht om hieraan mee te werken.

Samen met jouw werkgever probeer je in eerste instantie binnen het bedrijf weer aan het werk te komen, dit heet re-integratie 1e Spoor. Je bent volgens de Wet verbetering poortwachter verplicht aan re-integratie mee te werken. Waneer je je niet aan de regels houdt, dan kan dat gevolgen hebben voor de doorbetaling van jouw salaris. Tijdens de re-integratie houden jij en jouw werkgever contact. Samen met jouw werkgever doorloop je diverse stappen. Zodra je weer helemaal aan het werk bent, stopt de re-integratie.

Wanneer begin je aan re-integratie 2e spoor?

Als tijdens re-integratie spoor 1 blijkt dat je jouw werkzaamheden bij je huidige werkgever niet meer kunt oppakken, dan ga je het 2e spoor in. Je gaat dan op zoek naar een nieuwe uitdaging, die je zowel lichamelijk als mentaal kunt uitvoeren. Het is een optie het 1e en 2e spoor re-integratietraject naast elkaar te laten lopen.

Het spoor 2 re-integratie traject

Het geeft een behoorlijke impact als je jouw functie niet meer kunt uitvoeren. ReadyToGo helpt en onderzoekt samen met jou de mogelijkheden en fysiek toegankelijke functies. Samen oriënteren we ons op jouw talenten en vaardigheden en zoomen in op jouw zoekprofiel om hiermee op een later tijdstip in het traject een arbeidsmarktcampagne op te zetten. Ready to Go Re-integratie 2e Spoor beschikt tevens over een eigen bedrijvennetwerk. Ook nadat je een nieuwe baan hebt gevonden, blijven we als coach en loopbaan adviseur beschikbaar.

Werkboek

Tijdens het traject stellen we jouw persoonlijk werkboek samen aan de hand van opdrachten die je uit gaat voeren met praktische, ondersteunende methodes. Aan het eind van het traject heb je alle informatie in de map verzameld en kun je hier later op terugvallen.

Wil je meer weten over de aanpak van ReadytoGo Bij langdurig ziekteverzuim, als medewerker elders aan de slag, neem gerust contact op.

Toe aan advies?
U bent welkom voor een persoonlijke kennismaking.
Maak een afspraak of bel ons op.

Nelly de Kinkelder