Menu
Bel
06-128 50 997
Coachaanbod voor werknemers

Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers

Herkent u dit?

U heeft het prima naar uw zin op uw werk: leuke collega's, werk waar u goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar u tevreden mee bent. Kortom een goed werkplek voor u! U wordt wèl een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan. Denkt u wel eens terug aan hoe het werk 10-15 jaar geleden was? Niet meer te vergelijken met nu! Was het toen beter of slechter? Ach, het was anders!

Vragen

Vraagt u zich wel eens af hoe uw huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Kunt u uw huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat het werk dan nog wel? Hoe kunt u werken leuk houden? Zou u misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet u dan nemen?

Ontwikkeladvies voor Vijfenveertigplussers

Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken en is vanaf januari 2019 verlengd en uitgebreid met alle doelgroepen inclusief Zelfstandigen zonder personeel.

Deelnemende beroepsgroepen

Het Ontwikkeladvies is beschikbaar voor u als u vijfenveertig jaar of ouder bent en u gemiddeld minimaal twaalf uur per week werkzaam bent in één van de volgende beroepsgroepen:

 • Administratief en secretarieel personeel, assistenten en managementassistenten
 • Cateringmedewerkers
 • Verkoopmedewerkers en medewerkers logistieke centra in de detailhandel
 • Gemeenteambtenaren, werkzaam in de domeinen burger- en publiekszaken
 • Buitengewoon opsporingsambtenaren, bedoeld in artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering, toezichthouders en handhavers
 • Schoonmakers
 • Ambulancepersoneel en meldkamerpersoneel ten behoeve van de ambulancedienst
 • Werkenden in het primair onderwijs
 • Werkenden in het middelbaar beroepsonderwijs
 • ZZP-ers
 • Als u al werkloos bent, uw werk wegens ziekte niet meer kan doen of al een ontslag/reorganisatie regeling voor u van kracht is, kunt u niet deelnemen.

Is een Ontwikkeladvies iets voor u?

Bent u vijfenveertig jaar of ouder en werkzaam in een van de deelnemende beroepsgroepen? Dan kunt u gebruik maken van het Ontwikkeladvies. U krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Tijdens een aantal gesprekken van in totaal vier uur, zullen uw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het Ontwikkeltraject zult u een bruikbaar Ontwikkelplan hebben opgesteld dat u meer zicht geeft over wat de toekomst voor u brengt. U zult een beter beeld hebben van wat u wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat u werkend uw AOW-leeftijd kan bereiken. Voor advies kunt u uiteraard ook altijd terecht bij uw huidige werkgever, vakbond of andere organisaties.

Mijn loopbaan - mijn regie!

Deelname aan het ontwikkeladvies is volledig vrijwillig en in een veilige omgeving. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen u en de loopbaanadviseur. Uw werkgever wordt dus niet geïnformeerd over uw deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. U mag zelf weten of u dit later met uw leidinggevende bespreekt of niet.

Wat moet u doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?

U hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat u zelf een loopbaanadviseur zoekt die u een Ontwikkeladvies wil en mag geven. De aanvraag van de subsidie wordt door de loopbaanadviseur gedaan.

Hoe vindt u een geschikte loopbaanadviseur?

U kunt zelf bepalen van welke loopbaanadviseur u een Ontwikkeladvies krijgt. U kunt op www.noloc.nl of www.cminl.nl kijken voor een erkende loopbaanadviseur in uw buurt. Het is ook mogelijk om bij uw werkgever, uw vakbond, of in uw omgeving navraag te doen naar een geschikte loopbaanadviseur. U mag ook altijd de coach van ReadytoGo Loopbaancoaching & advies benaderen voor meer informatie.
Colofon Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid december 2017
Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl

Wil je meer weten over de aanpak van ReadytoGo Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers , neem gerust contact op.

Bel 06-128 50 997 voor advies!
ook als u op zoek bent naar ons kantoor in Veenendaal

Nelly de Kinkelder