Menu
Bel
06-128 50 997
Coachaanbod voor werknemers

Spoor 2 re-integratie: als medewerker opnieuw aan de slag

"Als werkplezier het antwoord is, wat is dan de vraag?" - Onbekend

Re-integratie 2e Spoor

De Wet verbetering Poortwachter (sinds 1 april 2002) helpt werknemers bij hun reïntegratie om te voorkomen dat ze onnodig lang ziek thuis zijn. De werknemer en werkgever zijn samen verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk komt. Zij zijn volgens deze Wet Verbetering Poortwachter beiden verplicht om hieraan mee te werken.

In de praktijk komt het er op neer dat je ziek bent en je eigen werk (tijdelijk) niet kunt uitvoeren. Samen met jouw werkgever probeer je in eerste instantie binnen het bedrijf weer aan het werk te komen, dit heet re-integratie 1e Spoor. Je bent volgens de Wet verbetering poortwachter verplicht aan re-integratie mee te werken. Waneer je je niet aan de regels houdt, dan kan dat gevolgen hebben voor de doorbetaling van jouw salaris. Tijdens de re-integratie houden jij en jouw werkgever contact. Samen met jouw werkgever doorloop je diverse stappen. Zodra je weer helemaal aan het werk bent, stopt de re-integratie.

Het traject

Het geeft een behoorlijke impact als je jouw functie niet meer kunt uitvoeren. ReadytoGo helpt en onderzoekt samen met jou de mogelijkheden en fysiek toegankelijke functies. Het is een optie het 1e en 2e spoor re-integratietraject naast elkaar te laten lopen. Het is echter wel van belang dat het traject 2e spoor op tijd wordt ingezet. Samen oriënteren we ons op jouw talenten en vaardigheden en zoomen in op jouw zoekprofiel om hiermee op een later tijdstip in het traject een arbeidsmarktcampagne op te zetten. ReadytoGo Re-integratie 2e Spoor beschikt tevens over een eigen bedrijvennetwerk. Ook nadat je een nieuwe baan hebt gevonden, blijven we als sparringpartner beschikbaar.

Werkboek

Tijdens het traject stellen we jouw persoonlijk werkboek samen aan de hand van opdrachten die je uit gaat voeren met praktische, ondersteunende methodes. Aan het eind van het traject heb je alle informatie in de map verzameld en kun je hier later op terugvallen.

Wil je meer weten over de aanpak van ReadytoGo Spoor 2 re-integratie: als medewerker opnieuw aan de slag, neem gerust contact op.

Bel 06-128 50 997 voor advies!
ook als u op zoek bent naar ons kantoor in Veenendaal

Nelly de Kinkelder