Menu
Bel
06-128 50 997
Coachaanbod werkgevers & personeel

Re-integratie 2e Spoor

"Hard work beats talent, when talent doesn't work hard!" Tim Notke

Re-integratie 2e Spoor

Re-integratie 2e Spoor wil zeggen dat de Wet verbetering Poortwachter (sinds 1 april 2002) werknemers gaat helpen bij hun re-integratie om te voorkomen dat ze onnodig lang ziek thuis zijn. De werknemer en werkgever moeten er samen voor zorgen dat de werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk komt. Beide partijen zijn volgens de Wet Verbetering Poortwachter verplicht hieraan mee te werken. Tijdens de re-integratie houdt u als werkgever met uw werknemer contact. Samen doorloopt u de stappen Volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Zodra de werknemer weer 100% aan het werk is, stopt de re-integratie.

Begeleiding bij herplaatsing binnen uw eigen organisatie - 1e Spoor

Normaliter zal in eerste instantie gekeken worden of de werknemer in de huidige of andere functie binnen uw onderneming geplaatst kan worden. Is herplaatsing binnen uw eigen onderneming geen optie - dan gaat u voor deze medewerker op zoek naar mogelijkheden buiten uw organisatie.

Het traject

ReadytoGo helpt en onderzoekt samen met uw medewerker de nieuwe opties en fysiek toegankelijke functies. Het is mogelijk het 1e en 2e spoor re-integratietraject naast elkaar te laten lopen. Het is echter wel van belang dat het traject 2e spoor op tijd wordt ingezet. Met de onderdelen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik oriënteren we ons om met het persoonlijk zoekprofiel op een later tijdstip in het traject een arbeidsmarktcampagne op te zetten om die baan te bemachtigen. ReadytoGo Re-integratie 2e Spoor beschikt over een eigen bedrijvennetwerk en ook na het traject blijft ReadytoGo als sparringpartner beschikbaar voor uw medewerker.

Wil je meer weten over de aanpak van ReadytoGo Re-integratie 2e Spoor, neem gerust contact op.

Bel 06-128 50 997 voor advies!
ook als u op zoek bent naar ons kantoor in Veenendaal

Nelly de Kinkelder