Menu
Bel
0487 - 78 90 06
Inspirerende boeken en leestips

Inspirerende boeken en leestips

Inspirerende leestips

Geluk op het werk van Drs. Veronique Kilian

Veronique Kilian vond gelukscompetenties die jehelpen geluk te integreren in je werk. In dit boek beschrijft ze het door haar ontwikkelde "Feel, Fly, Flourish"-model om geluk te trainen. Inclusief overzichtelijk stappenplan.

Welke kleur heeft jouw parachute? van Richard N. Bolles

Een praktisch handboek voor werkzoekers en carrièreplanners. Bolles geeft een inspirerend en gedetaileerd plan om je carrière of je leven te veranderen. Dit boek bevat veel praktische oefeningen en tips voor werkzoekers en carrièreplanners.

The Artist's way van Julia Cameron

'Ik geloof dat veel getalenteerde mensen hun creativiteit zijn kwijtgeraakt. Ze raakten geblokkeerd - door een nare leraar, een afgunstige vriend of jaloerse ouders. Maar ongeacht je leeftijd of je levensloop, en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken.' Julia Cameron beschrijft in haar werkboek The Artist's Way een praktische methode om in twaalf weken de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan, op te heffen.

Follow Your Senses - Alles wat jou nooit verteld is over hoogsensitiviteit van Felix Brabander

De kracht van hoogsensitiviteit hanteerbaar gemaakt. Hoogsensitiviteit bestaat al zolang er mensen zijn. Nu, in deze tijd, komt deze eigenschap meer in de belangstelling te staan. Dit biedt een schat aan mogelijkheden. Een nieuw en vreugdevol leven ligt in het verschiet voor mensen die hun (hoog)sensitiviteit weten te gebruiken. Een leven waar vooral creativiteit hand in hand gaat met het verwerven van een eigen en zeer gewaardeerde plek.

Geluk is een keuze, verlicht je leven door loslaten van Mariska Jak

Dit boek is bestemd voor mensen die de regie over hun leven in eigen hand willen nemen.

Balans vinden in jezelf van Edgar Kruyning, expert in de Oosterse krijgskunsten

De weg van de persoonlijke ontwikkeling met de Oosterse krijgskunsten als uitgangspunt.

Presenteren - professionals aan het woord van Maritte Braspenning & Jolanda aan de Stegge

In elf stappen laat dit boek zien hoe iemand zich optimaal kan voorbereiden op een speech. Waarom je moet weten voor wie je spreekt. Wat je kunt doen aan uitstraling en zelfvertrouwen. Hoe stress te beheeersen en hoe stemgebruik, kleding of make-up je kunnen helpen.

Het grote inspiratie Doeboek van Gerdy Geersing

Doe meer met je talenten. Het oeboek is een prachtig vormgegeven werkboek. Je kunt er je talenten en passies mee ontdekken en vervolgens een actieplan maken om ze uit te voeren. Het boek bevat een grote verzameling opdrachten, zelftestjes, kleurplaten, scheurkaarten, puzzels en andere doedingen. Leuk, verrassend en inspirerend, maar als het moet ook methodisch en degelijk. Trainers en coaches kunnen het gebruiken bij persoonlijke ontwikkelingstrajecten van hun cliënten en personeelsafdelingen voor hun medewerkers.

Ik (k)en mijn ikken van Karin Brugman, Judith Budde, Berry Collewijn

In Ik (k)en mijn ikken nodigen de auteurs je uit eens op een andere manier naar jezelf te kijken, en jezelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat. Je hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten.
Het is leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo wordt het helder waarom sommige mensen je meteen aantrekken en andere juist niet. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom je soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat je wilt doen. Ik (k)en mijn ikken is geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en voor degenen die kennis willen maken met Voice Dialogue.

Licht op schaduw van Betty Ford

Iedereen heeft een schaduwkant, eigenschappen waar we niet trots op (mogen) zijn en die we daarom liever verbergen. Hoe kunnen we ons daarvan bevrijden? Het blijkt dat je vaak negatieve oordelen velt over jezelf en anderen op punten die je zelf verborgen wilt houden. Denk aan jaloezie, schuld, lust en woede. Als je dat inziet, kun je jezelf bevrijden van angsten en vooroordelen. Daarmee komt een grote energie vrij, waarmee je je leven rijker en mooier kunt maken.

Het geheim van genialiteit van Tijn Touber

Genialiteit is van alle tijden, maar niet iedereen is geniaal. Wat maakt iemand tot een genie en hoe maak je het genie in jezelf wakker? Hoe krijg je toegang tot geniale invallen, aha-momenten, inspiratie en verruimde inzichten? Welke praktische stappen kun je nu zetten?

Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal van Ute Ehrhardt

Waarom lief zijn vrouwen geen stap verder brengt. Altijd jezelf wegcijferen om aardig gevonden te worden? Compromissen sluiten om ruzie te voorkomen? Veel vrouwen kampen bewust of onbewust met dit "lieve-meissyndroom!" Zij willen zó aardig gevonden worden dat het ten koste gaat van hun persoonlijke ontwikkeling.

Elke dag een beetje brutaler van Ute Ehrhardt

Bang voor meningsverschillen of ruzies? Last van twijfel of schuldgevoelens! Praktische tips om voor jezelf op te komen. Leer conflicten aan te gaan, doelen te formuleren en te realiseren. Met kleine, bewuste stappen ontwikkel je je persoonlijkheid zonder jezelf ooit nog te verliezen.

De giraf en de jakhals in ons; over geweldloos communiceren van Justine Mol

Marshal Rosenberg, de grondlegger van Nonviolent Communication, koos twee dieren om zizjn ideeën krachtig en duidelijk over te brengen: de jakhlas en de giraf. Zij staan symbool voor twee kwaliteiten in ons. De jakhals is resultaatgericht, oordelend en autoritair. De giraf is zowel zachtaardig als sterk, kijkt met mildheid naar wat zich aandient, communiceert vanuit het hart en zoekt naar verbinding en helderheid.

Bel 0487 - 78 90 06 voor advies!
of bel 0318 - 50 27 07 voor ons kantoor in Veenendaal

Nelly de Kinkelder